Loading... Please wait...
Начало Безплатни услуги Цифрова телевизия

Общо за услугата

IPTV е система, в която цифрова телевизионна услуга се доставя посредством Интернет протокол (IP) чрез мрежова инфраструктура, което може да включва доставяне по широколентов достъп. Общата дефиниция за IPTV е телевизионно съдържание, което се доставя до зрителя посредством технологии, използвани в компютърните мрежи, вместо посредством традиционните ефирни и кабелни технологии.

В конкретния случай, отделните телевизиите се кодират в цифров вид и посредством Интернет достигат до сървърите на Нет3Х ООД, от където сигнала се разпръсква локално до всички потребители на фирмата.

Този вид телевизия не изисква полагането на допълнителни кабели и не се влияе от атмосферните условия. Също така не се изисква наличие на телевизор, понеже услугата е насочена за ползване на персонален компютър (преносим компютър или телефон). При необходимост, телевизионния сигнал може да се прехвърли на телевизор, посредством TV-Out изход на видеоконтролера или чрез използване на STB (Set-top-box) устройство. Съвременните телевизори, които имат възможност за достъп до Интернет също могат да възпроизвеждат телевизионен канал предоставен по този начин.

Предоставяната услуга е абсолютно безплатна за клиенти на фирма Нет3Х ООД.


Начин на ползване

За да ползвате услугата, е необходима стандартна регистрация (регистрацията е безплатна).

Услугата е достъпна през Web Browser в секция "ГЛЕДАЙ".

Списък с всички излъчвани телевизионни канали можете да откриете тук.


 

Полезни съвети

Затваряйте всички ненужни програми. Дори и да не ги използвате, отворените прозорци използват ресурси от компютъра и могат да причинят "накъсване" на звука и картината. Това важи особено за прозорци на браузъри с реклами в тях;

Спирайте програмите, с които сваляте данни, преди да пуснете телевизионната услуга или намалете максималната скорост, с която програмата може сваля;

При проблем със самата телевизия, погледнете дали Вашия проблем не е описан тук, или се свържете с поддръжката.

 

 

Приятно гледане!

 
© 2004 - 2023 Net3X Ltd. | Local & Metropolitan Area Networks