Loading... Please wait...
Начало Поддръжка Препоръки

Препоръките описани тук са на база дългогодишен практически опит, целящи да спестят бъдещи проблеми на настоящите ни потребители.

Основната насоченост на тези препоръки са към осигуряване на сигурност на потребителския компютър както в Интернет така и в самата локална мрежа от неоторизиран достъп, както и от вируси.

 

1.Антивирусна защита:

Антивирусната защита в днешно време е абсолютно задължителна, особено за компютри, които са директно свързани с Интернет, както е при услугите предоставяни от Нет3Х ЕООД.

От практическата работа в областта на компютърните мрежи и Интернет, специалистите на фирмата единодушно препоръчват програмата NOD32 на Eset, на база 100% откриваемостта на вируси и ненатоварващата и работа, както и на добре поддържаното обновяване на описателните файлове на програмата (в някои дни до 4 пъти на ден програмата се обновява online).

Пробната версия на тази програма може да се изтегли от тук.

 

2.Защита от Spyware и Adware:

Spyware и Adware не са толкова опасни колкото са неприятни, макар че някои Addware са способни да спрат частично достъпа до Интернет.

Програмата, която е заслужила нашето одобрение се нарича Аd-Adware SE Personal Edition на Lavasoft.

Характерно при програмата за лично ползване, която е безплатна, е че е необходимо потребителя сам да задава ръчно сканиране за Spyware и Adware, докато при професионалните разновидности на тази програма, които са платени, е възможно активиране на защита в реално време, която следи постоянно и въобще не допуска появата на такива програми.

Обновяването на тази програма също е на добро ниво.

Безплатна версия на програмата за лично ползване може да се изтегли от тук.

 

3.Защита на персоналния компютър:

Защитата на персоналните компютри от неоторизиран достъп се осъществява от така наречените защитни стени (Firewalls).

Подобен тип софтуер контролира потока от информация по зададени правила задавани от потребителя за филтриране по различни показатели на входа и изхода.

Практиката ни е научила да не се доверяваме на защитните стени, които са в комплект със съответната операционна система, изключая Linux базираните такива.

Изборът на фирмата определено е небезизвестната ZoneAlarm на ZoneLabs.

Характерно за повечето програми изпълняващи функцията на защитна стена е, че оставена с подразбираща (default) конфигурация тя по скоро пречи от колкото да помага (повечето защитни стени след самата инсталация, при липса на допълнителна конфигурация, прекъсват достъпа до Интернет). В секция "настройки" в този сайт е описан начина за инсталиране и конфигуриране на програма ZoneAlarm.

Пробната версия на тази програма може да се изтегли от тук.

 

 
© 2004 - 2024 Net3X Ltd. | Local & Metropolitan Area Networks